EVENT AGENDA

Big data en campagnes met Frank van Dalen

Of het nu gaat om het winnen van verkiezingen of het creëren van draagvlak voor beleid: het tijdperk van de traditionele campagne is voorbij. Dankzij de opmars van big-data gedreven Artificial Intelligence-technieken kunnen kiezers, achterbannen en consumenten steeds beter worden bereikt. Hoe gaat dit in zijn werk? Wat is de meerwaarde van het gebruik van big data? En wat heb je er als vereniging, belangenorganisatie of NGO aan?

Opzet
Frank van Dalen is voorzitter van de Politieke Academie en CEO van E-Canvasser.com. De Politieke Academie gebruikt big data om politieke partijen te helpen bij het op straat- of zelfs huisnummerniveau bereiken van kiezers. Het is voor de Politieke Academie mogelijk te achterhalen waar de doelgroep zich bevindt, wie de doelgroep precies is en hoe je de doelgroep in beweging kunt brengen. En dat deze benadering werkt, is wel duidelijk: er zijn met deze aanpak meerdere verkiezingen gewonnen.

E-Canvasser richt zich op het ondersteunen van organisaties om door middel van big data te bepalen of er steun, potentiële steun of geen steun is voor gewenst gedrag of beleid. Niet door middel van de klassieke social profiling, maar met AI-gedreven analyses. Het doel: het vergroten van de efficiëntie van campagnes, bedoeld om burgers of consumenten te beïnvloeden. Deze methode wordt door E-Canvasser toegepast op het beleid van allerlei soorten organisaties, van commerciële bedrijven tot NGO’s en van belangenorganisaties tot stichtingen.

Redenen genoeg om hierover door te praten! Daarom organiseert de Public Affairs Academie het event ‘Big data en campagnes’. Frank van Dalen zal uit eigen ervaring vertellen hoe de Politieke Academie en E-Canvasser.com te werk gaan, wat de waarde is van AI-gedreven analyses en wat jouw organisatie er mogelijk aan heeft.

Datum en locatie
De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 16 januari bij de Public Affairs Academie, Benoordenhoutseweg 88 in Den Haag. We beginnen om 16.00 uur en ronden af rond 18.00 uur.

Aanmelden en meer informatie
Dit event is gratis. Wel hanteert de Public Affaris Academie een no showbeleid. Je kunt je aanmelden via onderstaand aanmeldformulier.