EVENT AGENDA

De pen als wapen met Anne van den Dool

De column of de blog zijn voor public affairsprofessionals, lobbyisten of communicatieprofessionals voorbeelden van belangrijke instrumenten om issues op de agenda te zetten. Het is van belang dat je weet hoe je een lezerspubliek, waaronder politici, ambtenaren en opiniemakers, opbouwt en deze ook vasthoudt. Maar hoe schrijf je een goede, pakkende tekst met impact? In deze workshop gaan we in gesprek met schrijfster Anne van den Dool, die jou de fijne kneepjes van haar vak leert.

Anne van den Dool is tekstschrijver, auteur en cultureel journalist en schrijft voor onder meer NRC Handelsblad, Vrij Nederland en HP/De Tijd. Daarnaast zijn er twee romans van haar hand verschenen. In deze workshop laat zij jou zien hoe je pakkende columns en blogs schrijft. Hoe zorg je voor een uitnodigende kop die ervoor zorgt dat er op jouw blog wordt geklikt? Of een indrukwekkend einde waardoor jouw column gedeeld wordt op sociale media? Wat doen woorden met een lezer? Anne gaat in gesprek met Marielle van Oort, die voortdurend de link met belangenbehartiging zal leggen. Aan de hand van voorbeelden laat Anne zien hoe een goed geschreven stuk in elkaar zit. Tevens geeft ze je praktische tips mee zodat je direct zelf aan de slag kunt. Uiteraard kun je tijdens de workshop ook vragen stellen via onze chat.

Datum en tijd
Deze workshop  vindt plaats op woensdag 3 maart om 14:00 uur, en zal tot ongeveer 15.15 uur duren.

Aanmelden en meer informatie
De kosten voor deze workshop bedragen €40,- (exclusief BTW). Je kunt je aanmelden via deze link. Voor meer informatie kun je vanzelfsprekend contact met ons opnemen via info@paa-vanoortenvanoort.dpipreview.nl of 070 324 27 65.