EVENT AGENDA

Workshop Een nieuwe Eerste Kamer: wat nu?

Op woensdag 15 maart zijn de Provinciale Statenverkiezingen. Los van regionale belangen zijn de provinciale verkiezingen ook meer dan interessant vanuit nationaal perspectief, omdat de Provinciale Staten op hun beurt de leden van de Eerste Kamer kiezen. Op 30 mei wordt de nieuwe Eerste Kamer beëdigd. Vaak is dit een moment van de waarheid voor het kabinet: zonder meerderheid in de Eerste Kamer ziet de werkelijkheid er voor de coalitie heel anders uit. Op 25 mei verkennen we in een praktische workshop de mogelijkheden van beïnvloeding richting de nieuwe Eerste Kamer.

Klik hier om je aan te melden!

Na 30 mei ontstaat er een nieuwe Haagse realiteit met een nieuwe Eerste Kamer. Wat is de impact op de politieke besluitvorming in de Tweede Kamer? Hoe is de wisselwerking tussen de beide Kamers? Hoe benut je beide Kamers in je belangenbehartiging? En nog belangrijker: ontstaan er zo nieuwe kansen om jouw belang op de agenda te zetten? Hoe benader je Eerste Kamerleden? En aan welke informatie hebben zij behoefte? Op deze en andere vragen geven we samen met een oud-lid van de Eerste Kamer tijdens een interactieve workshop antwoord.

Datum en locatie
De workshop vindt plaats op donderdag 25 mei 2023 bij de Public Affairs Academie, Benoordenhoutseweg 88 in Den Haag. We beginnen om 14:00 en eindigen om 16:00.

Aanmelden
De kosten voor deze workshop bedragen €225,- per persoon (exclusief BTW). Je kunt je aanmelden via het onderstaande formulier.

Vragen
Het is ook mogelijk om via het formulier aan te geven dat je meer informatie wil. Dan word je benaderd door een medewerker van de Public Affairs Academie. Voor overige vragen kun je ons bereiken per mail info@paa-vanoortenvanoort.dpipreview.nl of bel ons op 070 324 27 65.

Deze workshop bieden we overigens ook incompany aan. Informeer naar de mogelijkheden.

Klik hier om je aan te melden!