EVENT AGENDA

VOL – Gratis training: politieke sensitiviteit voor jongerenorganisaties

Jij bent bestuurder van een (politieke) jongerenorganisatie en je wilt jouw stempel drukken op je bestuursjaar. Je wilt dat politiek Den Haag luistert naar jouw boodschap en dat jongeren serieus worden genomen. Jongeren zijn immers de toekomst, en willen daarom meebeslissen over die toekomst. Maar waar begin je?

Het is soms nog knap lastig om de, vaak oudere, politici aan het luisteren te krijgen en om concrete acties te zien die voor de jongeren die jij vertegenwoordigt zo belangrijk zijn. Daarom verzorgt de Public Affairs Academie speciaal voor bestuurders van alle jongerenorganisaties in Nederland een gratis training politieke sensitiviteit waarin je de basisvaardigheden leert die je kunt gebruiken om de belangen van jongeren richting de landelijke politiek zo goed mogelijk te vertegenwoordigen.

Opzet

Tijdens de training staat de wijze van opereren, denken en reageren van politici en ambtenaren centraal. Het uitgangspunt is daarbij altijd de dagelijkse politieke en bestuurlijke praktijk. Met een interactief programma nemen we je mee in de wondere wereld van politiek Den Haag. Niet om te observeren, maar om te doorgronden. Je kruipt letterlijk in de huid van een ambtenaar of een politicus en je wordt je daarbij aan de hand van een actueel thema bewust van je eigen rol, maar ook die van de ander. Vervolgens gaan we met elkaar in gesprek over jouw dagelijkse praktijk, waarbij we de invloedcyclus van lobbyen doorlopen.

Deze gratis cursus wordt gegeven door Marielle van Oort, directeur van de Public Affairs Academie. Zij heeft jarenlange ervaring als belangenbehartiger en trainer. Zij wordt tijdens de training ondersteund door een team van twee PA-adviseurs die zelf lange tijd actief zijn geweest binnen (politieke) jongerenorganisaties.

Datum, tijd en locatie

De cursus vindt plaats op woensdag 1 september, 17.30-20.30 uur op ons kantoor in Den Haag. Na afloop ben je van harte welkom om te blijven hangen voor een gezellige borrel.

De sessie van 1 september zit VOL, maar gelukkig hebben we een extra sessie kunnen inplannen. Deze vindt plaats op dinsdag 7 september tussen, tussen 17.30 en 20.30 uur, eveneens op ons kantoor in Den Haag. Ook op deze datum kun je als deelnemer blijven hangen voor een borrel.

Ook de sessie van 7 september zit VOL. Je kunt je niet meer aanmelden voor deze activiteit.

Aanmelden en meer informatie

Deze training is geheel kosteloos. Wel moet je actief zijn voor een jongerenorganisatie of dat binnenkort worden. Je kunt je aanmelden via onderstaand formulier. Meer weten? Neem gerust contact met ons op.