EVENT AGENDA

Breng het Jongerenbelang in Beweging!

Meld je aan voor leergang voor jonge belangenbehartigers

Wil jij meedenken over jóuw toekomst? Heb je het gevoel dat jouw visie kan bijdragen aan het maatschappelijke en politieke debat? En vind jij het vreemd dat anderen beslissingen nemen over zaken die jou als jongere raken? Dan is het hoog tijd om daar verandering in te brengen en jouw stem te laten horen in de politieke en maatschappelijke arena!

In september 2019 start alweer de vierde leergang Jongerenbelang in Beweging. In deze leergang geeft de PA-academie in samenwerking met FNO jonge talenten de kennis en vaardigheden in handen om hun belang in beweging te brengen. Meld jij je aan?

Voor wie?
Jongerenbelang In Beweging is leergang voor jonge belangenbehartigers. De leergang is bedoeld voor jongeren van ± 18-25 jaar die hun belang effectief op de kaart willen zetten. Als deelnemer verwerf je de tools om actief invloed te hebben in jongerenpanels, adviesraden, raden van toezicht, gemeente- of jeugdraden en belangenorganisaties.

Hoe?
Wat is jouw boodschap? Hoe werkt de Eerste en Tweede Kamer? Hoe beïnvloed je een ministerie? Hoe werkt een parlementaire redactie en wat is de rol van media in de politiek? Welke lobbyinstrumenten zijn er en hoe zet ik ze in? Hoe voer je een goed gesprek? Hoe zet je een campagne op? En wat wil jíj eigenlijk bereiken? Met al deze vragen en jouw persoonlijke vragen gaan we in de jongerenleergang aan de slag! In de leergang laten deskundigen je kennismaken met een breed scala aan onderwerpen van politiek en lobby tot strategievorming en framing. Met vaste trainers en externe sprekers verdiep je je kennis en werk je aan je vaardigheden tijdens trainingsdagen én werkbezoeken aan bijvoorbeeld de Tweede Kamer, een politieke redactie of een raadsvergadering. Het totale traject van de leergang duurt bijna een half jaar met een tijdsbeslag inclusief voorbereiding van gemiddeld twee dagen per maand.

Door wie?

  • De trainingen worden verzorgd vanuit de PA-academie en FNO programma Zorg én Perspectief.
  • Externe sprekers zijn onder meer oud politici, wetenschappers, journalisten, lobbyisten en politiek maatschappelijke jongeren en vertegenwoordigers van allerlei organisaties, van gezondheidsfondsen tot gemeenten.

Meedoen?