EVENT AGENDA

Leergang Klaar voor de Europese Verkiezingen!

De Europese Verkiezingen komen met rasse schreden op ons af. Als belangenbehartiger in Nederland is er nauwelijks tijd te verliezen om jezelf in positie te brengen als je het momentum van de verkiezingen wil gebruiken om het belang van je organisatie in de spotlight te krijgen. Zo moet je nu al beginnen met het beïnvloeden van de verkiezingsprogramma’s, het identificeren en het uitnodigen van sleutelkandidaten. Bovendien moeten zowel de verkiezingsprogramma’s als de uitslag geanalyseerd en geduid worden. Een omvangrijke klus!

Klik hier om je aan te melden!

Met deze cursus begeleiden we je tijdens dit traject en zorgen wij ervoor dat je de Europese verkiezingen optimaal benut.

De workshop wordt gegeven door Milos Labovic, hij heeft al 20 jaar ervaring in Europese Zaken. Daarnaast is hij oprichter van de Superlobby Community, een gemeenschap van mensen die wil weten hoe macht en invloed werkt. Na zijn baan bij de Servische overheid werkte hij voor de Provincie Zeeland in Brussel, FMO en de Tweede Kamer. Op dit moment werkt hij voor de Vervoerregio Amsterdam. Hij is de auteur van EU Superlobby en Lobbyist van Zeeland.

Module 1: Kick-off en strategische sessie (4 uur) 

Tijdens deze eerste meeting kijken we met een strategische blik naar de komende twaalf maanden. Wanneer zal welke partij haar concept-programma publiceren? Wanneer komen de kandidatenlijsten uit? Wanneer wordt de lijsttrekker verkozen? Ook analyseren wij de vorige verkiezingen, zodat wij er lering voor 2024 uit trekken. Tenslotte geven wij je handvatten om een plan te maken voor je individuele organisatie.

Module 2: Analyseren van de verkiezingsprogramma’s (4 uur) 

Met de groep analyseren wij de verkiezingsprogramma’s en halen we er de relevante zaken uit voor jouw organisatie. Daarna kijken wij gezamenlijk naar de overkoepelende thema’s en duiden wij wat er op het spel staat. Ook maken we een korte update maken van de tijdlijnen en delen wij de geruchten als het gaat om kandidatenlijsten.

Module 3: Uitslag en wat na de verkiezingen? (4 uur) 

Samen analyseren en duiden wij de Europese verkiezingen en gaan we meteen in op wat er na de verkiezingen gebeurt. Wie zal de voorzitter van de Europese verkiezingen worden? Wanneer komen de political guidelines uit van de Europese Commissie? En hoe kun je het eerste jaar van het nieuwe mandaat gebruiken om je organisatie het beste te positioneren?

Datum en locatie
De leergang vindt plaats bij de Public Affairs Academie, Benoordenhoutseweg 88 in Den Haag, op:

  • Module 1: vrijdag 12 mei, van 13.00 – 17.00 uur
  • Module 2: vrijdag 22 september, van 13.00 – 17.00 uur
  • Module 3: vrijdag 14 juni 2024, van 13.00 – 17.00 uur

Aanmelden
Je kunt je per module aanmelden of voor de gehele leergang. Deelname kost € 500,- (exclusief BTW) per module of € 1.000,- voor de gehele leergang. Je kunt je aanmelden via het onderstaande formulier.

Vragen
Het is ook mogelijk om via het formulier aan te geven dat je meer informatie wil. Dan word je benaderd door een medewerker van de Public Affairs Academie. Voor overige vragen kun je ons bereiken per mail info@paa-vanoortenvanoort.dpipreview.nl of bel ons op 070 324 27 65.

Klik hier voor het aanmeldformulier!