EVENT AGENDA

Lobbyen op lokaal niveau

Anderhalf jaar geleden vonden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Inmiddels zijn de gemeenten volop aan de slag om de plannen uit het coalitieakkoord tot uitvoering te brengen. Middels visies, nota’s en wijkaanpakken worden ideeën steeds concreter. Hét moment voor jou als belangenbehartiger om je te laten horen. Daarom organiseert de Public Affairs Academie wederom de training Lobbyen op lokaal niveau.

Wil je kennismaken met de gemeente of juist je relatie met de gemeente versterken? In deze training staat de vraag hoe je dit het beste kunt aanpakken centraal. We kijken naar hoe je de belangen van jouw organisatie kunt agenderen, wat de juiste momenten zijn en bij wie je binnen de gemeente moet zijn. Tijdens de training nemen we je mee in het reilen en zeilen van de gemeente en de hierbij behorende procedures. Een raadslid vertelt je meer over hoe er wordt gekeken naar de rol van belangenbehartigers.

Inhoud
In de training is zowel ruimte voor theorie als praktijk, en zowel inhoud als inspiratie! We gaan aan de slag met de theorie, waarbij we expliciet de link leggen naar jouw dagelijkse praktijk. Na de workshop heb je een antwoord op de volgende vragen:

– Hoe werkt de gemeente?
– Wat kan de gemeente jou bieden?
– Welke instrumenten zijn er om de gemeente te bereiken?
– Wat is de juiste timing en wat zijn kansrijke lobbymomenten?
– Hoe kunnen lokale afdelingen en landelijke organisaties elkaar versterken?

Opzet
Tijdens de 5 uur durende training Lobbyen op lokaal niveau gaan we in op je rol als belangenbehartiger op lokaal niveau. Onder leiding van een ervaren adviseur en trainer op gebied van lokale politiek geven we je inzicht in hoe jij het verschil kunt maken in de gemeente. Tijdens de training is er ook speciale aandacht voor het burgerinitiatief. Je ontvangt bovendien de publicatie ‘De gemeente als samenwerkingspartner’.

Datum en locatie
De training vindt plaats op donderdag 7 november 2019. We beginnen de dag om 10.00 uur en we zijn rond 15.00 uur klaar. Wij zorgen voor lunch. De training wordt gegeven bij de Public Affairs Academie, Benoordenhoutseweg 88 in Den Haag. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Aanmelden en meer informatie
De kosten voor deze training bedragen €350,- per persoon (exclusief BTW, inclusief lunch). Bij meerdere aanmeldingen vanuit je organisatie ontvang je vanaf de tweede aanmelding 20% korting. Je kunt je voor de training inschrijven via het aanmeldformulier hieronder. Voor meer informatie kun je vanzelfsprekend contact met ons opnemen via 070-3242765 of info@paa-vanoortenvanoort.dpipreview.nl.