EVENT AGENDA

Maatschappelijk bewust lobbyen

Public affairs is complexer dan simpelweg invloed proberen uit te oefenen op lokale, provinciale, nationale of Europese politieke en beleidsactoren. De maatschappelijke omgeving waarin je organisatie zich bevindt wordt steeds belangrijker. Daarmee wordt het nóg noodzakelijker dat je public affairs-strategie maatschappelijk verantwoord is. Oftewel: dat ze rekening houdt met de bredere maatschappelijke ontwikkelingen die voor een groot deel ook de publieke opinie weer sturen.

Maar hoe plaats je je lobbyactiviteiten in een breder maatschappelijk kader? Hoe kun je beleidsprocessen beïnvloeden zonder het grotere geheel uit het oog te verliezen?  Hoe sluit je slimme coalities? Hoe draag je uit dat je met maatschappelijk engagement het verschil wilt maken?

Opzet
In deze training gaan we aan de slag met maatschappelijk bewust lobbyen in brede zin. Maar ook jouw eigen lobbyactiviteiten komen aan bod. Enkele vragen die aan de orde komen zijn:

  • Hoe ben je nog beter bewust van de maatschappelijke context waarin je je lobby uitvoert?
  • Hoe manage je je maatschappelijke positie?
  • Hoe beïnvloedt je maatschappelijke positie de toegang tot het beleidsproces?
  • Wat is de rol van communicatie?
  • Hoe leg je als organisatie maatschappelijke verantwoording af?

Datum en locatie
Deze training vindt plaats op woensdag 7 oktober van 9.00 tot 13.00 uur bij de Public Affairs Academie, Benoordenhoutseweg 88 in Den Haag.

Aanmelden en meer informatie
De kosten voor deze training bedragen €395,- (inclusief lunch, exclusief BTW). Je kunt je aanmelden door het onderstaande formulier in te vullen. Voor meer informatie kun je vanzelfsprekend contact met ons opnemen via info@paa-vanoortenvanoort.dpipreview.nl of 070 324 27 65.

Anderhalve meter afstand
Bijeenkomsten bij de Public Affairs Academie worden gehouden met inachtneming van de op dat moment geldende RIVM-richtlijnen. Deelnemers zitten in een grote zaal waar we de vereiste anderhalve meter afstand tussen deelnemers onderling en docenten kunnen garanderen. Extra hygiënemiddelen zijn aanwezig.

[contact-form-7 id=”2818″ title=”Aanmeldformulier Masterclass Maatschappelijk bewust lobbyen (oktober 2020)”]