EVENT AGENDA

Masterclass Public Affairs voor communicatieprofessionals | november 2021

Communicatie en public affairs zijn nauw met elkaar verbonden. Velen zien public affairs dan ook als een vorm van strategische communicatie. In beide disciplines gaat het om het formuleren van de juiste boodschap, gericht op een speciale arena met eigen spelregels. Er is dus duidelijk een verwantschap tussen hoe je je boodschap vormgeeft en het spelen van het politieke spel. Maar hoe zien die raakvlakken er precies uit en hoe kun je als communicatieprofessional profiteren van PA-instrumenten?

In deze Masterclass speciaal voor communicatieprofessionals bieden we je inzicht in public affairs vanuit communicatieperspectief. Wat is public affairs en wat zijn de basisingrediënten? Wie is je publiek en wanneer kom je in actie? Hoe bouw je een succesvolle strategie rond lobbytrajecten? Welke communicatie-instrumenten zet je in bij PA-trajecten? Deze en vele andere vragen zullen in deze masterclass aan bod komen.

Deze masterclass is speciaal bedoeld voor communicatieprofessionals die zich willen verdiepen in public affairs en politiek, omdat zij vanuit hun werk de raakvlakken zien en ervaren. Met de kennis opgedaan in deze masterclass kunnen ze nog beter werken aan een sterkere positionering van de organisatie.

Opzet
Het doel van de masterclass is om een inzicht te krijgen in het Haagse lobbyproces en de link tussen lobbyen en communicatie. Met een groep van maximaal vijftien personen gaan we aan de slag met de grondbeginselen van public affairs en lobby. Er is daarbij aandacht voor zowel de theorie als de praktijk. De masterclass behandelt in elk geval de volgende drie thema’s:

1. Introductie public affairs: verschillen en raakvlakken met het strategisch communicatieplan
Allereerst kijken we naar de verschillen, maar ook de raakvlakken van public affairs met een strategisch communicatieplan. Hoe kunnen de twee invalshoeken elkaar versterken? Waar liggen de kansen en waar de risico’s? We gaan in op dit soort vragen en geven je ook inzicht in het Haagse lobbyproces.

2. Rollen binnen public affairs: hoe bouw je aan een communicatiestrategie die in lijn is met PA?
Daarna geven we een overzicht van de verscheidende rollen binnen public affairs. Hoe positioneer je je organisatie? Is dit afhankelijk van het publiek of je politieke opponenten? Waar maakt communicatie het verschil? Hiermee krijg je de tools in handen om te komen tot een krachtige strategie.

3. Communicatie-instrumenten in public affairs
Uiteindelijk draait zowel public affairs als communicatie om het creëren van impact. Daarom behandelen we ook alle communicatiemiddelen en -instrumenten die in public affairs worden gebruikt om het beleid te beïnvloeden. We gaan het hebben over onder andere framing, het persoonlijke verhaal en het inzetten van verschillende media. Hierbij komt ook timing aan bod: wanneer zet je welk instrument in?

Datum en tijd
De masterclass vindt plaats op 25 november, van 10:00 – 16:00 uur bij de Public Affairs Academie, Benoordenhoutseweg 88 te Den Haag.

Aanmelden en meer informatie
De kosten voor deze masterclass bedragen €650,- (exclusief BTW, inclusief lunch en literatuur naar keuze). Je kunt je aanmelden of meer informatie opvragen via het formulier hieronder. Verder kun je vanzelfsprekend contact met ons opnemen via info@paa-vanoortenvanoort.dpipreview.nl of 070 324 27 65.

[contact-form-7 id=”4971″ title=”Responsief aanmeldformulier | Masterclass Public Affairs voor Communicatieprofessionals (november 2021)”]