EVENT AGENDA

Online Boekenlunch met Frank van Dalen!

Is het winnen van verkiezingen geen toevalstreffer, maar vooral de uitkomst van slimme strategische keuzes en hard werken? In hun nieuwe boek ‘Verkiezingen winnen’ beschrijven Frank van Dalen en Joost Smits een campagnemodel met 12 concrete stappen die structuur bieden en leiden tot een succesvolle verkiezingscampagne. De partij die er als beste in slaagt om tijd, menskracht en geld op een zo optimaal mogelijke wijze in te zetten, is volgens hen de partij die de verkiezingen zal winnen. Dit boek behandelt alle aspecten van een effectieve verkiezingscampagne om dit te bereiken. Bij de Public Affairs Academie gaat auteur Frank van Dalen hierover tijdens onze online Boekenlunch in gesprek met Marielle van Oort.

In het boek worden de meest recente innovaties als big data en microtargeting voor kiezers-identificatie besproken. De auteurs gaan verder in op de inzet van kiezersonderzoek, social media, ontwikkeling van campagnemiddelen, drijfveren van kiezers, vrijwilligersmanagement, fundraising en zelforganiserende campagneteams. Ook is er aandacht voor doelgerichte flyers, online campagnes, vrijwilligersmanagement en onder andere fondsenwerving. Theorie wordt afgewisseld met aansprekende voorbeelden, analyses en praktische tips. Het politieke landschap in 2021 komt eveneens uitgebreid aan de orde.

Frank van Dalen is voorzitter van Stichting Politieke Academie en CEO van E-Canvasser.com. De Politieke Academie gebruikt big data om politieke partijen te helpen bij het op straat- of zelfs huisnummerniveau bereiken van kiezers. E-Canvasser.com richt zich op het ondersteunen van organisaties om door middel van big data te bepalen of er steun, potentiële steun of geen steun is voor gewenst gedrag of beleid. Niet door middel van de klassieke social profiling, maar met AI-gedreven analyses. Frank combineert politiek en activisme. De maatschappij via strategische campagnes veranderen is zijn specialiteit.

Online Boekenlunch
Op donderdag 16 december a.s. is Frank van Dalen te gast bij de Public Affairs Academie om tijdens een online Boekenlunch te praten over zijn nieuwe boek. Het gesprek zal ongeveer drie kwartier duren, van 12.00 – 12.45 uur. We zenden het gesprek online uit, waarbij er tijdens het gesprek uiteraard ook genoeg ruimte is om je eigen vragen te stellen.

Kosten en aanmelding
Deelname aan deze boekenlunch is gratis.
Eén werkdag van tevoren ontvang je van ons een link naar de online sessie.

Het boek “Verkiezingen winnen” is te bestellen via de website van de Politieke Academie.
Met “PA-Academie” als couponcode kun je het boek met 15% korting bestellen (inclusief verzendkosten). Het totaalbedrag komt dan op € 29,70. De kortingscode is geldig tot en met 20 december a.s.

Je kunt je aanmelden via onderstaand formulier. Neem voor vragen gerust contact met ons op.

[contact-form-7 id=”5515″ title=”Responsief aanmeldformulier | Boekbespreking Frank van Dalen (december 2021)”]