EVENT AGENDA

Online Boekenlunch met Ron Fresen!

Ron Fresen is al jaren het politieke gezicht van het NOS Journaal. Als de gebeurtenissen op het Binnenhof duiding nodig hebben, gaat de presentator van dienst om acht uur al snel ‘over naar Ron in Den Haag’. Vanaf een Haags dakterras legt Fresen vervolgens met zijn vertrouwde stem aan miljoenen kijkers helder en betrouwbaar uit welke politieke ontwikkelingen er die dag zijn. In zijn nieuwe boek ‘Acht jaar Achtuur’ schrijft Ron Fresen openhartig en onderhoudend over zijn ervaringen op het Binnenhof. Bij de Public Affairs Academie gaat hij hierover tijdens onze Online Boekenlunch in gesprek met Marielle van Oort.


Het lijkt misschien gemakkelijk, zo’n duiding van een paar minuten. Maar hoe kom je als journalist aan al die informatie? Hoe beoordeel je wat nieuws is voor het grote Journaal? Hoe, waarom en door wie wordt er gelekt? Hoe ga je om met politici, hoe zorg je dat je niet wordt gemanipuleerd? Wat doe je als je live op tv een fout maakt? En wat als intussen je persoonlijke leven op zijn kop staat?

Fresen neemt ons mee in de fascinerende wereld achter het politieke nieuws.  Aan de hand van talloze anekdotes en persoonlijke verhalen vertelt hij openhartig en onderhoudend over zijn jaren aan het Binnenhof. Hij vertelt over de Haagse mores, hoe corona alles veranderde en schetst de dunne scheidslijn tussen journalistiek en politiek. Hij toont de impact van de sociale media en beschrijft van dichtbij hoe het klimaat voor journalisten nog altijd grimmiger wordt. Het resultaat is een scherp inside-portret van een Binnenhof in crisis.

Ron Fresen (1958), geboren in Den Haag, is journalist sinds 1987. Hij was een van de oprichters van de regionale omroep RTV West. Sinds 2004 is hij werkzaam als verslaggever en later politiek duider voor de NOS in Den Haag.

Online Boekenlunch
Op donderdag 28 oktober is Ron Fresen te gast bij de Public Affairs Academie om tijdens een Online Boekenlunch door te praten over zijn boek. Het gesprek zal ongeveer een uur duren, van 12:00 tot 13:00 uur. Het gesprek zenden we online uit, waarbij er tijdens het gesprek genoeg ruimte is om ook je eigen vragen aan de schrijver te stellen.

Kosten en aanmelding
De kosten voor deelname aan deze Online Boekenlunch bedragen €2,50. Voor huidige deelnemers aan meerdaagse Public Affairs Academie-masterclasses en Metis-gebruikers is deelname gratis. Eén werkdag van tevoren ontvang je van ons een link naar de online sessie. Je kunt je aanmelden via onderstaand formulier. Neem voor vragen gerust contact met ons op.

[contact-form-7 id=”5209″ title=”Responsief aanmeldformulier | Boekbespreking Ron Fresen (oktober 2021)”]