EVENT AGENDA

Parlement & Wetenschap met Hugo van Bergen

Onder de vlag van Parlement & Wetenschap werkt de Tweede Kamer met de hulp van vijf wetenschapsorganisaties aan de versterking van haar kennispositie. Alle veertien Kamercommissies – dertien vaste en één algemene – kunnen wetenschappers uitnodigen voor (besloten) ontbijtbijeenkomsten en vragen om wetenschappelijke factsheets en netwerkverkenningen. Wetenschappelijke factsheets schetsen heel compact de stand van de kennis over een bepaald onderwerp; netwerkverkenningen zijn overzichten van wetenschappers die deskundig zijn ter zake van een bepaald actueel onderwerp en die kunnen worden uitgenodigd voor rondetafelgesprekken of hoorzittingen.

Anderzijds kunnen wetenschapsorganisaties en wetenschappers zélf ook het initiatief nemen om onderwerpen te agenderen of met Kamerleden in gesprek te gaan. Dat initiatief kan bijvoorbeeld worden getriggerd door de onderwerpen op de Kennisagenda die iedere Kamercommissie sinds 2018 jaarlijks vaststelt.

De samenwerking tussen Tweede Kamer en wetenschapsorganisaties gaat terug tot 2011, maar heeft dit jaar een impuls gekregen – mede naar aanleiding van de reorganisatie die de Tweede Kamer heeft doorgevoerd (per 1-9-2017) om haar kennispositie (verder) te versterken.

Hoe verloopt deze samenwerking in de praktijk? Welke successen en welke leerpunten zijn er? Hoe vergaart de Tweede Kamer überhaupt kennis? Wat onderscheidt deze samenwerking van de klassieke belangenbehartiging?

Opzet
Om een antwoord te geven op deze en nog veel meer vragen neemt Hugo van Bergen, liaison Parlement & Wetenschap namens de vijf wetenschapsorganisaties, ons mee naar het snijvlak van wetenschap en politiek. Uit eigen ervaring vertelt hij wat het project inhoudt, hoe het werkt en welke kansen er liggen voor jou als belangenbehartiger.

Datum en locatie
Deze themabijeenkomst vindt plaats op donderdag 3 oktober bij de Public Affairs Academie, Benoordenhoutseweg 88, in Den Haag. De bijeenkomst begint om 15.00 uur en is afgelopen rond 17.00 uur.

Aanmelden en meer informatie
Deze themabijeenkomst is gratis. Op dit moment is deze bijeenkomst VOL. Je kunt je via onderstaand aanmeldformulier wel aanmelden voor de wachtlijst. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen via info@paa-vanoortenvanoort.dpipreview.nl of via 070-3242765.