EVENT AGENDA

Prinsjesdag analyse: de Rijksbegrotingen in 2022

De cijfers staan centraal rond Prinsjesdag. Prognoses, analyses en interpretaties domineren de discussies in Den Haag. Maar hoe hoog zijn de extra overheidsuitgaven door de coronacrisis opgelopen en wat hebben de ministeries daardoor nog te besteden? Hoeveel gaat er naar de zorg, hoeveel gaat er naar energie en klimaatadaptatie, en hoeveel naar wonen? En wat betekent dat voor jouw organisatie? Belangrijke informatie voor jouw lobbystrategie richting de start van het kabinet – demissionair of niet.

De Public Affairs Academie nodigt je uit om op woensdag 22 september, de dag na Prinsjesdag, met experts van kennispartner Van Oort & Van Oort online in gesprek te gaan over de impact van de Miljoenennota en de begrotingen van een aantal ministeries. Je ontvangt een korte samenvatting van de belangrijkste ontwikkelingen uit de begrotingen. We gaan in op deze begroting in het licht van de formatie. En er is natuurlijk ook volop gelegenheid om je vragen te stellen.

Programma
De begrotingen van de ministeries hangen vaak nauw samen. Maatregelen op de begrotingen van verschillende ministeries kunnen gevolgen hebben voor een bepaald beleidsterrein of belang. Door de begrotingen thematisch aan te vliegen wordt de onderlinge samenhang geïllustreerd en kunnen de diverse maatregelen ook zodanig worden geduid. Waar dit relevant is, betrekken wij ook onderdelen uit de Miljoenennota en het Belastingplan bij de diverse thema’s. Je kunt je aanmelden voor de onderstaande sessies.

Na afloop van de workshop ontvang je ook nog gratis onze digitale publicatie ‘Begroting Basics’ met een aantal praktische tips en handige stappen om wegwijs te worden in de begrotingen. Je leert daarmee bovendien hoe je invloed kunt uitoefenen op het beleid.

Mocht je echter niet in de gelegenheid zijn om deze sessies bij te wonen, dan kunnen wij natuurlijk altijd ook een analyse op maat voor je maken. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Tijd Themasessie Begrotingen 2022
10.00 – 11.30 uur Zorg Tijdens deze sessie worden elementen van de begroting van het ministerie van VWS geanalyseerd en geduid.
12.00 – 13.30 uur Energie en klimaat Tijdens deze sessie worden (elementen van) de begrotingen van het ministerie van EZK, BZK, IenW, LNV en het Belastingplan geanalyseerd en geduid.
14.00 – 15.30 uur Wonen Tijdens deze sessie worden elementen van de begroting van het ministerie van BZK, OCW (studenten) en VWS (Wonen en Zorg) geanalyseerd en geduid.

Datum
De workshops geven we op woensdag 22 september 2021, online via Zoom. Zie het schema hierboven voor de tijdsindeling. Uiteraard is het ook mogelijk mee te doen met meerdere workshops.

Aanmelden en meer informatie
De kosten bedragen €75,- per persoon per workshop (excl. BTW). Je kunt je voor de workshop(s) aanmelden via het onderstaande formulier. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen via 070 32 42 765 of info@paa-vanoortenvanoort.dpipreview.nl.

[contact-form-7 id=”4909″ title=”Aanmeldformulier | Prinsjesdag analyse 2022″]