EVENT AGENDA

Start Public Affairs & Lobby

Zet jouw belang écht op de kaart! Het politieke jaar is inmiddels in volle gang, en ook nu liggen er weer kansen. Er zitten nieuwe volksvertegenwoordigers in de Staten, de Eerste Kamer én Europa; en het kabinet-Rutte-III is begonnen aan de tweede helft van zijn regeerperiode. Met de installatie van nieuwe parlementariërs en bestuurders, én een regering die staat te popelen om beleid daadwerkelijk uit te voeren, zitten we in een interessante tijd om invloed uit te oefenen. Tijd om je kennis aan te scherpen dus!

De Public Affairs Academie organiseert met veel plezier de vierdaagse masterclass Public Affairs & Lobby. Ben je als belangenbehartiger of communicatieprofessional op zoek naar verdieping van je public affairs-kennis? Wil je je lobbyvaardigheden perfectioneren? Optimaal kunnen opkomen voor jóuw belang? Deze masterclass brengt je helemaal up-to-date en geeft je de tools in handen je doelen nog beter te bereiken.

Opzet
De praktijk staat centraal tijdens deze masterclass. In vier dagdelen ga je samen met ervaren trainers aan de slag met de basis van lobby en public affairs. Vanuit een theoretische basis, en altijd gericht op de dagelijkse praktijk. Je maakt kennis met andere public affairs-professionals en we nemen je in vogelvlucht mee langs de procedures en strategieën van het politieke speelveld. Wij laten je zien waar de kansen liggen, en waar, wanneer en hoe jouw lobby het verschil maakt. Bovendien ontvang je recente literatuur over het vak. Door de specifieke opzet van deze masterclass – een reeks van vier dagdelen – kan je de opgedane kennis en inspiratie meteen toepassen in je werk. Helder en praktisch.

Gedurende de masterclass komen onder andere de volgende vragen aan bod:
– Wat is public affairs?
– Hoe functioneert ‘Den Haag’?
– Wat is het belang van netwerken?
– Hoe smeed je effectieve coalities?
– Welke instrumenten zet je in?
– Wat zijn de do’s en don’ts van public affairs?
– Waar versterken communicatie en public affairs elkaar?
– Hoe zet je (sociale) media effectief in?
– Wat zijn actuele trends?

Data en locatie
De inschrijvingen voor deze cursus, startende in november 2019, zijn geopend.
De masterclass wordt gegeven in vier dagdelen, en vindt plaats bij de Public Affairs Academie; Benoordenhoutseweg 88, te Den Haag.

– Woensdag 13 november – 9.00 – 13.00 uur
– Donderdag 21 november – 9.00 – 13.00 uur
– Dinsdag 3 december – 14.00 – 18.00 uur
– Vrijdag 6 december – 9.00 – 13.00 uur

Je kunt je aanmelden door het onderstaande formulier in te vullen.

De masterclass vindt plaats bij de Public Affairs Academie aan de Benoordenhoutseweg 88, 2596 BD in Den Haag.

Aanmelden en aanvullende informatie
De kosten voor deze masterclass bedragen €1350,- per persoon (exclusief BTW; inclusief literatuur). Voor meer informatie of vragen kun je ons bereiken via info@paa-vanoortenvanoort.dpipreview.nl of 070 – 32 42 765.

Deze masterclass kan ook incompany worden verzorgd op locatie of bij ons op de Public Affairs Academie. Informeer naar de mogelijkheden!