EVENT AGENDA

Verkiezingen 2021: Online ontmoeting met politieke talenten

Jongerenpartijen hebben een bijzondere rol in verhouding tot de moederpartij. Hoewel ze ideologisch op dezelfde lijn zitten, zijn ze het niet altijd met elkaar eens. Vaak zijn de jongerenpartijen zelfs zeer kritisch. En met succes: met manifesten of moties op het partijcongres kunnen politieke jongerenorganisaties de koers van de partij wijzigen.

Maar hoeveel invloed hebben de jongerenpartijen nu echt? Waar komen de verschillen in visie tussen jongerenpartij en moederpartij vandaan? Hoe worden jongerenpartijen betrokken in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van maart 2021? En hoe ziet de link met lobbyen eruit; worden jongerenpartijen vaak benaderd door belangenbehartigers? Hoe gaan zij daarmee om? En spelen ze misschien zelf wel eens de rol van lobbyist?

Op vrijdag 5 juni organiseren we een uniek online event met voorzitters van vier jongerenpartijen. Met hen gaan we in op de rol van de jongerenpartij, bespreken we de actualiteit en blikken we vooruit op de verkiezingen van 2021.

We gaan het gesprek aan met de voorzitters van vier jongerenpartijen:

  • Luna Koops van de Jonge Socialisten, de jongerenpartij van de PvdA.
  • Siewerd de Jong van PerspectieF, de jongerenpartij van de ChristenUnie.
  • Wouter Ubbink van DWARS, de jongerenpartij van GroenLinks.
  • Annabel Broer van de Jonge Democraten, de jongerenpartij van D66.

Door middel van de chatfunctie kun jij meedoen en al je vragen stellen.

Data en aanmelden
Dit kosteloze online-event vindt plaats op vrijdag 5 juni, van 14.30 tot 16:00 uur. Je kunt je aanmelden via deze link. Meer weten? Neem contact met ons op via info@paa-vanoortenvanoort.dpipreview.nl of bel naar 070-32 42 765.