EVENT AGENDA

Lobbyen in het post-coronatijdperk met Dr. Caelesta Braun

De coronacrisis heeft de wereld op zijn kop gezet. Zaken die vóór de pandemie volstrekt normaal waren, zijn nu niet meer voor te stellen. En het omgekeerde is vaak eveneens het geval. Maar heeft de crisis ook grote gevolgen voor belangenbehartiging? Dat verkennen we in deze masterclass. Hierbij gaan we aan de hand van de actualiteit aan de slag met de vraag hoe het lobbyen veranderd is en waar nu de kansen liggen. Ook de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 komen aan bod. Wat is de impact van de corona op de aanloop naar de verkiezingen?

Opzet
Onder leiding van Marielle van Oort, ervaren trainer en adviseur public affairs, gaan we allereerst aan de slag met de actualiteit. Hoe is het lobbyen volgens haar eigen ervaringen veranderd in de afgelopen maanden? Vervolgens gaan we in gesprek met gastspreker Dr. Caelesta Braun (Universiteit Leiden), die met collega-wetenschappers een serie blogposts schreef over de kansen en gevaren van lobbyen in coronatijd. Hoe bracht de coronacrisis het beste in sommige belangenbehartigers naar voren? Maar ook: wat is “coronawashing” en wat is het risico ervan? Kun je zonder meer je issue verbinden aan de coronacrisis? En hoe gaat dit veranderde landschap doorwerken richting de verkiezingen?

Uiteraard staan ook jouw vragen centraal! Je kunt deze gemakkelijk stellen via de chat.

Datum en locatie
Deze webinar vindt plaats op donderdag 2 juli 2020 van 10.00 tot 11.30 uur.

Aanmelden en informatie
De kosten voor de webinar bedragen €35,- per persoon (inclusief BTW). Je kunt je inschrijven via deze link. Voor meer informatie kun je vanzelfsprekend contact met ons opnemen via 070-3242765 of ons een e-mail sturen.