EVENT AGENDA

Wegwijs in de Rijksbegroting

17 september is het weer zo ver: Prinsjesdag! Op de derde dinsdag van september presenteert het kabinet de Miljoenennota en de Rijksbegroting voor het jaar 2020. Wat hebben de ministeries komend jaar te besteden? Hoeveel geld gaat er naar zorg, onderwijs of sociale zekerheid? En wat verandert er ten opzichte van vorig jaar? Belangrijke informatie voor jouw lobbystrategie!

Maar hoe vind je eigenlijk je weg in het doolhof van de begrotingen? Wat betekenen de cijfers? En wat is het verband tussen de boekhouding en het daadwerkelijke beleid? Om je op weg te helpen organiseert de Public Affairs Academie op 12 september weer de workshop ‘Wegwijs in de Rijksbegroting’.

Opzet
Als je de voor jou relevante begrotingen effectief en met oog voor de juiste details wilt lezen, vraagt dat om adequate kennis van begrotingen en passende vaardigheden om deze kennis toe te passen. Daarom duiken we in deze drie uur durende workshop in de belangrijkste ins en outs van de Miljoenennota en de bijbehorende begrotingsstukken. De volgende vragen staan tijdens de workshop centraal:

  • Hoe lees je de begroting?
  • Waar moet je beginnen?
  • Welke informatie is belangrijk en welke niet?
  • Hoe interpreteer je de begroting met het oog op kansen voor je lobby?
  • Hoe herken je mogelijke bedreigingen?

Met aandacht voor theorie en de dagelijkse praktijk ben je na afloop van deze workshop in staat cijfers en beleid in de begrotingen te duiden.

Datum en locatie
De workshop vindt plaats op donderdag 12 september 2019 bij de Public Affairs Academie in Den Haag. We beginnen om 14.00 uur (inloop vanaf 13.45 uur) en eindigen rond 17.00 uur.

Aanmelden en meer informatie
De kosten voor deze workshop bedragen €175 per persoon (exclusief BTW). Bij meerdere aanmeldingen vanuit je organisatie ontvang je vanaf de tweede aanmelding 20% korting. Je kunt je voor de workshop aanmelden via het onderstaande formulier. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen via 070 32 42 765 of info@pa-academie.nl.


Ga je akkoord met de algemene voorwaarden en heb je kennisgenomen van de privacyverklaring. *

Wil je de nieuwsbrief ontvangen?