EVENT AGENDA

Wegwijs in de Rijksbegroting

Prinsjesdag! Op de derde dinsdag van september presenteert het kabinet de Miljoenennota en de Rijksbegroting voor het jaar 2021. Met de verkiezingen in aantocht zal meer en meer duidelijk worden wat de financiële en sociaaleconomische impact van de coronacrisis is. Intussen blijft de pandemie de komende tijd nieuw beleid vergen, met bijbehorende budgettaire consequenties. Kortom: er staat veel te gebeuren tijdens komende Prinsjesdag. Wat hebben de ministeries komend jaar te besteden, en waarop moet worden bezuinigd? Hoeveel geld gaat er naar zorg, onderwijs of sociale zekerheid? Belangrijke informatie voor jouw lobbystrategie in het post-coronatijdperk!

Maar hoe vind je eigenlijk je weg in het doolhof van de begrotingen? Wat betekenen de cijfers? En wat is het verband tussen de boekhouding en het daadwerkelijke beleid? Om je op weg te helpen organiseert de Public Affairs Academie op 3 september weer de workshop ‘Wegwijs in de Rijksbegroting’.

Opzet
Als je de voor jou relevante begrotingen effectief en met oog voor de juiste details wilt lezen, vraagt dat om adequate kennis van begrotingen en passende vaardigheden om deze kennis toe te passen. Daarom duiken we in deze drie uur durende workshop in de belangrijkste ins en outs van de Miljoenennota en de bijbehorende begrotingsstukken. De volgende vragen staan tijdens de workshop centraal:

  • Hoe lees je de begroting?
  • Waar moet je beginnen?
  • Welke informatie is belangrijk en welke niet?
  • Hoe interpreteer je de begroting met het oog op kansen voor je lobby?
  • Hoe herken je mogelijke bedreigingen?
  • Hoe kunnen we Prinsjesdag en de begrotingen voor het jaar 2021 plaatsen in de context van de coronacrisis?

Met aandacht voor theorie, jouw dagelijkse praktijk en de actualiteit ben je na afloop van deze workshop in staat cijfers en beleid in de begrotingen te duiden.

Datum en locatie
De workshop vindt plaats op donderdag 3 september bij de Public Affairs Academie in Den Haag. We beginnen om 14.00 uur en eindigen rond 17.00 uur.

Aanmelden en meer informatie
De kosten voor deze workshop bedragen €175 per persoon (exclusief BTW). Bij meerdere aanmeldingen vanuit je organisatie ontvang je vanaf de tweede aanmelding 20% korting. Je kunt je voor de workshop aanmelden via het onderstaande formulier. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen via 070 32 42 765 of info@paa-vanoortenvanoort.dpipreview.nl.

Anderhalve meter afstand
Bijeenkomsten bij de Public Affairs Academie worden gehouden met inachtneming van de op dat moment geldende RIVM-richtlijnen. Deelnemers zitten in een grote zaal waar we de vereiste anderhalve meter afstand tussen deelnemers onderling en docenten kunnen garanderen. Extra hygiënemiddelen zijn aanwezig.

[contact-form-7 id=”2822″ title=”Aanmeldformulier Workshop Wegwijs in de Rijksbegroting (september 2020)”]