EVENT AGENDA

Workshop Help mijn motie is aangenomen! Wat nu?

Met succes heb je een belangrijke lobbydoelstelling op de politieke agenda gezet. Dankzij een aangenomen motie of amendement of na een toezegging van de minister lijkt jouw punt verankerd in het overheidsbeleid. Maar hoe gaat het daarna verder? Hoe houd je de vinger aan de pols, zodat deze motie ook daadwerkelijk wordt uitgevoerd? Hoe zorg je ervoor dat politieke besluitvorming daadwerkelijk wordt omgezet in resultaten? Hoe blijf je op de hoogte van de voortgang in de uitvoering? Wat is het juiste moment om contact te zoeken als resultaten uitblijven? Wanneer moet je juist even helemaal niets doen? En bij wie moet je zijn? Kortom: hoe verzilver je het succes en hoe help je het beleid te concretiseren?

Opzet
In onze workshop ‘Help, mijn motie is aangenomen! Wat nu?’ doorlopen we met jou het traject dat een motie of amendement doorloopt en wat erbij komt kijken om een motie of amendement te formuleren. We laten je zien hoe een motie of amendement kan verzekeren dat je betrokken blijft na aanvaarding in de Tweede Kamer. We verkennen hoe je kunt samenwerken met beleidsmakers en vooral ook wanneer je stil moet zitten. Maar als het resultaat uitblijft, wat dan? En hoe werkt het bij begrotingsamendementen? Ook schetsen wij je kansen om actief betrokken te worden bij de uitvoering van beleid. Maar uiteraard bieden we je ook alle ruimte om je eigen vragen te stellen!

Aanmelden en meer informatie
Deze workshop vindt plaats op dinsdag 28 maart 2023, tussen 14.00 en 16.30 uur. Deelname kost €250,- (excl. BTW).

Op onze activiteiten zijn de algemene voorwaarden en onze privacyverklaring van toepassing. Je kan je aanmelden, of meer informatie opvragen, via onderstaand formulier.