EVENT AGENDA

Workshop Idealisme in je werk

De wereld kampt met een veelvoud aan crises. Zowel sociaal, economisch als ecologisch wordt er gevraagd om herbezinning en nieuwe ideeën. Transitiewetenschapper Gijs Dierckx deed begin dit jaar in NRC een oproep aan ambtenaren om activistisch te worden binnen de eigen organisatie. Deze tijd vraagt om mensen die met idealisme, vernieuwende ideeën en onconventionele middelen een ‘force for good’ worden voor de organisatie waarin ze werken en de samenleving als geheel. Maar hoe doe je dat? Hoe krijg je invloed op de koers van je organisatie? Wat is de optimale route om de belangen van je organisatie te behartigen en ze tegelijkertijd synchroon te laten lopen met je idealen en de transitieopgaven waar de samenleving voor staat? Hoe krijg je meer invloed in een complexe maar ook onvoorspelbare omgeving? Hoe krijg je de meeste impact met je activiteiten? Moet je vasthouden aan je idealen, of compromissen sluiten of een andere route kiezen?

Klik hier om je aan te melden!

In deze interactieve workshop gaan we in op die vragen. Jouw trainer is Marianne Thieme. In 2002 stond zij aan de wieg van de Partij voor de Dieren. Na het verlaten van de Tweede Kamer in 2019 heeft zij niet stilgezeten. Zo is zij spreker en publicist, eind 2022 verscheen haar boek ‘Vasthouden aan jouw idealen’, is zij onder andere actief in de Raad van Toezicht van Greenpeace en werkt zij als duurzaamheidsconsultant bij Elemental in Amsterdam. In deze workshop gaat ze in op de relatie tussen idealisme, realisme en activisme en hoe je impact kan maken zowel binnen je eigen organisatie als daarbuiten.

Naast het delen van haar eigen ervaringen gaan we in gesprek met elkaar. Waar loop je tegen aan? Wat speelt er? Hoe ga je om met tegenkrachten of vastgeroeste (denk)patronen binnen de eigen organisatie en hoe wend je je invloed aan voor verandering?

Datum en locatie
De workshop vindt plaats op donderdag 14 september 2023 bij de Public Affairs Academie, Benoordenhoutseweg 88 in Den Haag. We beginnen om 9:00 en eindigen om 13:00.

Aanmelden 
De kosten voor deze workshop bedragen €650,- per persoon (exclusief BTW, inclusief lunch en boek). Je kunt je aanmelden via het onderstaande formulier.

Vragen
Het is ook mogelijk om via het formulier aan te geven dat je meer informatie wil. Dan word je benaderd door een medewerker van de Public Affairs Academie. Voor overige vragen kun je ons bereiken per mail info@paa-vanoortenvanoort.dpipreview.nl of bel ons op 070 324 27 65.

Klik hier om je aan te melden!