EVENT AGENDA

Workshop Issuemanagement en politieke monitoring

Maatschappelijke trends, ontwikkelingen in politiek Den Haag en bewegingen van andere stakeholders; allemaal factoren die medebepalen hoe hoog jouw issue op de (politieke) agenda staat. Voor public affairs-professionals is het cruciaal om goed op de hoogte te blijven van alles dat speelt rond het voor hem of haar relevante issue en eventuele sub-issues. Hoe houd je hier grip op? Op basis van welke criteria filter je informatie? Welke bronnen zijn voor jou relevant? En hoe kun je deze informatie in kaart brengen? Met deze vragen in het achterhoofd organiseert de Public Affairs Academie de workshop Issuemanagement en politieke monitoring.

Opzet
In de workshop beantwoorden we allereerst de vraag wat politieke monitoring zo essentieel maakt. We gaan vervolgens kort in op de theorie achter het in kaart brengen van issues en stakeholders. Waarom is dit van belang, welke verschillende methodieken bestaan er, en hoe werken deze precies?

Vervolgens kijken we ook naar de verschillende bronnen van monitoring. Bronnen zijn er in alle vormen en maten: je kunt monitoren op relevante stukken van bijvoorbeeld de Eerste en Tweede Kamer, de gemeenten, provincies, en de Europese Unie. Maar er zijn ook talloze adviesorganen, onderzoeksinstituten en andere organisaties die zich regelmatig uitspreken over jouw issue. Kortom: door op de hoogte te zijn van de nieuwste feiten, rapporten, uitspraken en trends ben je als organisatie sterker gepositioneerd om je issue op de agenda te zetten.

De workshop wordt gegeven door twee ervaren public affairs adviseurs voor wie accurate monitoring en grondige issue- en stakeholdersanalyses onmisbaar zijn. Na afloop van de workshop ben je van harte welkom om door te praten over het nieuwe politieke monitoringsysteem waar onze kennispartner Van Oort & Van Oort gebruik van maakt: Metis.

Datum en locatie
Deze workshop vindt plaats op donderdag 11 november tussen 14:00 en 16:00 uur bij de Public Affairs Academie, Benoordenhoutseweg 88 in Den Haag.

Aanmelden en meer informatie.
De kosten voor deelname aan deze workshop bedragen €150,- (exclusief BTW). Je kunt je aanmelden of meer informatie opvragen via het onderstaande formulier. Je kunt ook direct contact met ons opnemen.

[contact-form-7 id=”4969″ title=”Responsief aanmeldformulier | Workshop Issuemanagement en politieke monitoring (november 2021)”]