EVENT AGENDA

Workshop Kunst en Public Affairs

De relatie tussen Public Affairs en de culturele sector is niet altijd voor de hand liggend. Veel artiesten, directeuren en zakelijk leiders proberen het vooral op talent en creativiteit te winnen. Hoewel de creatieve sector niet zo vaak te maken heeft met reguleringen als andere sectoren en het vooral gaat om subsidie-relaties, zijn lobby en public affairs juist daar óók van essentieel belang voor continuering en groei.

De coronacrisis gaf pijnlijk aan hoe kwetsbaar de sector kan zijn voor overheidsingrijpen of juist het ontbreken daarvan. Maar zelfs in normale tijden laten subsidierondes vaak een landschap van winnaars en verliezers zien. Dit maakt het boeiend om inzicht te krijgen in hoe sommige onderdelen van de sector het wel of juist niet voor elkaar hebben gekregen en hoe lobby en public affairs de creatieve sector kunnen versterken.

Deze workshop is gericht op iedereen uit de creatieve industrie die aan de slag wil met professioneel en effectief Public Affairs en lobbyen.

De workshop wordt gegeven door Milos Labovic, Ellen Bijsterbosch en Fayyad Jahangier. Als oud-raadslid  van D66 in Utrecht weet Bijsterbosch de kneepjes van het lobbyvak. Milos Labovic is lobbyist van de Vervoerregio Amsterdam. Daarnaast is hij oprichter van de Superlobby Community, een gemeenschap van mensen die wil weten hoe macht en invloed werkt. Na zijn baan bij de Servische overheid werkte hij bij de Provincie Zeeland in Brussel, FMO en de Tweede Kamer. Hij is de auteur van EU Superlobby en Lobbyist van Zeeland. Fayyad Jahangier is op dit moment werkzaam als public affairs specialist bij het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst. Fayyad  is verantwoordelijk voor de lobbyvraagstukken en overheidsbeleid, zowel lokaal als landelijk.

Opzet
Onderdelen die de revue passeren zijn:

  • Werken met de overheid: Van decentrale overheden tot de Tweede Kamer
  • Strategisch Plannen
  • Stakeholder Management
  • Politieke Communicatie
  • Creativiteit als kracht

Aanmelden
Deze workshop vindt plaats op vrijdag 17 februari 2023 van 13.00 – 17.00 uur bij de Public Affairs Academie, Benoordenhoutseweg 88 in Den Haag. Deelname kost € 250,- (exclusief BTW). Je kunt je aanmelden via onderstaand formulier. Daar kan je ook meer info vragen!