EVENT AGENDA

Workshop Parlementaire procedures voor belangenbehartigers

Ons parlement kent veel verschillende overlegvormen en procedures. Om effectief invloed uit te oefenen op de besluitvorming is het handig te weten wie wanneer en waarover vergadert, en welke procedures worden gevolgd. Als belangenbehartiger kan het lastig zijn hier wegwijs in te raken. Met deze workshop hopen we hier verandering in te brengen!

Opzet
Procedurevergaderingen, algemene overleggen, wetgevingsoverleggen… hoe zat het ook alweer? Soms zie je door de bomen het bos even niet meer. Daarom bieden we deze workshop aan over alle procedures, vergaderingen en gewoontes in de Eerste en Tweede Kamer, speciaal voor belangenbehartigers. Van moties en amendementen tot stemmingen en besluitenlijsten; alles komt aan bod in deze zeer praktische bijeenkomst.

Spreker tijdens de workshop is Peter van Oort. Als oud-griffier in de Eerste en Tweede Kamer heeft hij het parlement jarenlang van dichtbij meegemaakt en weet hij als geen ander hoe de procedures in de beide Kamers precies verlopen. Je leert de verschillende overleggen en hun urgentie van elkaar te onderscheiden, terwijl we je ook laten zien waar de kansen liggen voor beïnvloeding. Maar vooral jouw vragen staan centraal.

Aanmelden en meer informatie
Deze workshop vindt plaats op dinsdag 11 april 2023, tussen 15.00 en 17.00 uur. Deelname kost €225,- (excl. BTW).

Op onze activiteiten zijn de algemene voorwaarden en onze privacyverklaring van toepassing. Je kan je aanmelden, of meer informatie opvragen, via onderstaand formulier.