EVENT AGENDA

Workshop Public Affairs & Data

Steeds meer organisaties werken data-gedreven. Maar wat betekent het voor public affairs? Hoe benut je onderzoek en data als belangenbehartiger? Welke mogelijkheden zijn er? En waar hebben we het eigenlijk (niet) over als het gaat om data en public affairs? Deze en meer vragen komen aan de orde tijdens onze workshop Public Affairs & Data.

Geautomatiseerde politieke monitoring, digitaal stakeholdermanagement, visuele communicatie… als je public affairs vanuit een dataperspectief bekijkt, zijn er veel kansrijke connecties te maken. Maar vaak blijft onderbelicht waar je begint. In deze workshop helpen we je op weg met een klein stuk theorie, praktische voorbeelden en vooral veel ruimte voor jouw vragen.

Deze workshop is bedoeld voor public affairs professionals die meer willen weten over het werken met data, zodat zij hun strategie kunnen aanscherpen. Tijdens de workshop word je meegenomen in hoe je te werk kunt gaan en waar voor jou de kansen liggen. Je gaat geïnspireerd en voorzien van concrete ideeën weer naar huis. Tipje van de sluier: er liggen verrassende mogelijkheden die niet allemáál met cijfers te maken hebben.

Trainers
De workshop wordt gegeven door Aron Woonink en Remco Jansen, beiden actief voor data-gedreven onderzoeksbureau Fyris. Aron is als adviseur werkzaam op het snijvlak van data, public affairs en communicatie, terwijl Remco als datawetenschapper en ontwikkelaar betrokken is bij het opzetten van op maat gemaakte tools. Eerder deed hij dit voor onder andere de Wereldbank en de Verenigde Naties.

Opzet
Onderdelen die de revue passeren zijn:

  • Public affairs & data: waar hebben we het (niet) over?
  • Politieke monitoring
  • Digitaal stakeholdermanagement
  • Communicatie en visualisatie
  • Je achterban betrekken
  • Beïnvloeding met data

Kosten en aanmelden
De kosten voor deze workshop bedragen €225,- (exclusief BTW). Op onze activiteiten zijn de algemene voorwaarden en onze privacyverklaring van toepassing.

Deze workshop vindt plaats op donderdag 9 maart van 13.00 tot 15.00 uur bij de Public Affairs Academie, Benoordenhoutseweg 88 in Den Haag. Je kan je aanmelden, of meer informatie opvragen, via onderstaand formulier.