EVENT AGENDA

Workshop Wegwijs in de Rijksbegroting

Prinsjesdag! Op de derde dinsdag van september presenteert het kabinet de Miljoenennota en de Rijksbegroting voor het jaar 2024. Welke gevolgen hebben de diverse crisissen voor het huishoudboekje van de overheid. Er staat veel te gebeuren op en rond komende Prinsjesdag. Wat hebben de ministeries volgend jaar te besteden? Hoeveel geld gaat er naar zorg, onderwijs of sociale zekerheid? Hoe zit het met het Nationaal Groeifonds? Belangrijke informatie voor jouw lobbystrategie!

Klik hier om je aan te melden!

Maar hoe vind je eigenlijk je weg in het doolhof van de begrotingen? Wat betekenen de cijfers? En wat is het verband tussen de boekhouding en het daadwerkelijke beleid? Om je op weg te helpen organiseert de Public Affairs Academie op 7 september 2023 weer de workshop ‘Wegwijs in de Rijksbegroting’.

Opzet

Als je de voor jou relevante begrotingen effectief en met oog voor de juiste details wilt lezen, vraagt dat om adequate kennis van begrotingen en passende vaardigheden om deze kennis toe te passen. Daarom duiken we in deze twee en een half uur durende workshop in de belangrijkste ins en outs van de Miljoenennota en de bijbehorende begrotingsstukken. De volgende vragen staan tijdens de workshop centraal:

  • Hoe lees je de begroting?
  • Waar moet je beginnen?
  • Welke informatie is belangrijk en welke niet?
  • Hoe interpreteer je de begroting met het oog op kansen voor je lobby?
  • Hoe herken je mogelijke bedreigingen?

Met aandacht voor theorie, jouw dagelijkse praktijk en de actualiteit ben je na afloop van deze workshop in staat cijfers en beleid in de begrotingen te duiden.

Datum en locatie
De workshop vindt plaats op donderdag 7 september 2023 bij de Public Affairs Academie, Benoordenhoutseweg 88 in Den Haag. We beginnen om 14:00 en eindigen om 17:00.

Aanmelden 
De kosten voor deze workshop bedragen €375,- per persoon (exclusief BTW). Je kunt je aanmelden via het onderstaande formulier.

Vragen
Het is ook mogelijk om via het formulier aan te geven dat je meer informatie wil. Dan word je benaderd door een medewerker van de Public Affairs Academie. Voor overige vragen kun je ons bereiken per mail info@paa-vanoortenvanoort.dpipreview.nl of bel ons op 070 324 27 65.

Klik hier om je aan te melden!