Kennisbank

De deur naar de macht | Lilianne Ploumen

Het boek “De Deur naar de macht” werd  voor de nieuwe rol van Lilianne Ploemen als lijsttrekker van de PvdA gelanceerd.  Maar met het boek had ze de contouren van haar verhaal al voor handen. De dochter van een melkboer die de weg naar Den Haag zoekt; de vrouw die het verschil wil maken en ongelijkheid wil verminderen; de voorvechtster voor gelijke kansen voor vrouwen.

Zo lang als zij zich kan herinneren, wil ze de wereld verbeteren en een verschil maken. Maar hoe doe je dat? Schop je van de buitenkant tegen de macht aan? Of lukt het je de deur naar de macht te openen en naar binnen te stappen? Dat zijn de vragen de vragen die haar vergezelden op weg naar de weg naar het lijsttrekkersschap van de PvdA.  Van klassenvertegenwoordiger tot minister, die aan de wieg stond van de internationale beweging SheDecides. Politiek is voor Ploumen persoonlijk. En dat laat ze in dit boek zien; op het juiste moment aanwezig zijn en bewust zijn van kansen.

Het boek geeft een mooie inkijk in het denken en doen van Ploumen en geeft kleur aan de woorden die ze nu in de campagne uitspreekt.