Kennisbank

Eerste deelsessies Nacht van de Lobbyist bekend!

Op 21 november is de eerste Nacht van de Lobbyist, hét event voor een ieder die geïnteresseerd is in belangenbehartiging, politiek en een vraag naar verandering. De avond is gevuld met interessante keynotes, boeiende deelsessies en politiek cabaret. Vandaag maken de Public Affairs Academie en de Universiteit Leiden de eerste drie deelsessies bekend! Verken samen met o.a. Eduard Nazarski (directeur Amnesty), Julie Meerveld (Alzheimer Nederland) en Wanda de Kanter (mede-initiatiefneemster TabakNee) de rol van emoties en feiten in de lobby in de deelsessie ‘Goede doelen in Politiek Den Haag’. Ontdek met theatergroep Plezant hoe toneel het onzichtbare zichtbaar en bespreekbaar maakt, ook als onderwerpen politiek beladen zijn. Of verken samen met oud-Kamerlid Bart de Liefde (Bird), Jan-Maarten Slagter (directeur IBFD), Karel Joos (partner Interel en publicist ‘Lobbyen’) en Sigrid Verweij (Coca Cola, ex-VNO-NCW) de lobbydoelstelling van grote bedrijven en hun link met het maatschappelijk belang.

Goede doelen in Den Haag: de rol van emoties
Een goede lobby is een maatschappelijke lobby waarin een gedeelde emotie een belangrijke rol speelt. Dat geldt zeker voor NGO’s die staan voor mensen, gelijke kansen, klimaat en de wereld om ons heen. Deze gedreven en betrokken mensen vertellen hun verhalen en pleiten voor verandering. Maar hoe werken de emoties die met deze verhalen gepaard gaan in de lobby mee? Zijn emoties een lobby-tool of juist niet? Wat maakt nu écht het verschil tijdens gesprekken in Den Haag; cijfers of gevoel van urgentie? Tijdens deze deelsessie verkennen we samen met een panel aan directeuren en lobbyisten in de NGO-sector de kracht van emoties en feiten.
Sprekers: o.a. Eduard Nazarski (Amnesty), Wanda de Kanter (TabakNee) en Julie Meerveld (Alzheimer Nederland).

Toneel en politiek
Politiek theater en toneelpolitiek, wat zijn de verschillen en wat zijn de gelijkenissen? Toneel is dé manier om te laten wat er gaande is én ons samen voor te stellen hoe het anders kan. Want stel je voor dat… Samen met acteurs leren we ons verbeelden hoe het is om in de schoenen te staan van politici en lobbygroepen. Toneel maakt het onbespreekbare zichtbaar en bespreekbaar, ook als de onderwerpen politiek beladen zijn. Tijdens deze deelsessie bespreken we de kracht van toneel spelen om de realiteit kritisch te analyseren en te leren hoe toneel de politiek kan bespelen.
Sprekers: Theatergroep Plezant.

De lobby van het bedrijfsleven
Grote bedrijven hebben kennis, plannen én een politiek belang. En dus ook een lobbydoel. Zij beseffen zich de kracht van politiek Den Haag, maar weten ook vanuit het veld waar er nog kansen zijn voor verbetering en kennisoverdracht. Hoe sterk is de rol van het bedrijfsleven in de politiek? Welke lobbydoelen stellen zij en waar ligt de link met het maatschappelijk belang? Waar de politici kennis nodig hebben, hebben bedrijven politieke steun nodig. Tijdens deze deelsessie gaan we in gesprek met grote namen uit het bedrijfsleven en een oud-Kamerlid om tot nieuwe inzichten te komen over lobby en het bedrijfsleven.
Sprekers: Bart de Liefde (Bird), Jan Maarten Slagter (IBFD), Karel Joos (Interel) en Sigrid Verweij (Coca Cola, ex-VNO-NCW).

Wil je meer weten of direct tickets kopen? Klik dan hier!