Kennisbank

Ervaring | Janique Huijbregts van de ANWB

Onlangs heb ik bij de Public Affairs Academie de training ‘Senior Public Affairs’ gevolgd. Ik werk zelf als regionale belangenbehartiger voor de ANWB . In vier middagen heb ik enorm veel informatie en concrete handvatten gekregen om mijn projecten en lobby doelen in de regio te analyseren en duidelijk te krijgen waar het precies om gaat.

Daarnaast heeft de training mij geholpen om het gehele spectrum er om heen – wie neem ik wel of niet mee in het lobbyproces of hoe kom ik van analyse tot actie – in beeld te krijgen. Ik heb zeer genoten van de lessen waarin veel tijd was om juist mijn eigen ANWB – ‘uitdagingen’ in de regio te bespreken en daar feedback op te krijgen.

Als je beter de kneepjes van het vak beheerst lukt het je in feite om alle lobbydoelen waar je voor staat – met meer focus – concreter voor het voetlicht te brengen. Ik weet zeker dat ik de komende jaren nog veel plezier zal hebben van de stof die ik tot me genomen heb. Dank jullie wel!