Incompanytraining politieke sensitiviteit

Je medewerkers hebben vaak te maken met het politiek-bestuurlijke krachtenveld. Hiermee krijgen hun werkzaamheden politiek en bestuurlijk gewicht én leveren zij input aan beleidsambtenaren. Hoe gaan je medewerkers hiermee om? En vooral: hoe bewust zijn zij zich van hun positie en hun rol?

Naast kennis en aandacht gaat politieke sensitiviteit ook over het sturing geven aan en invloed hebben op je omgeving, waarbij allerlei belangen van verschillende actoren relevant zijn, van media en belangengroepen tot oppositiepartijen. Vraag je je ook af je af hoe je effectief invloed kunt uitoefenen op je omgeving? Of welk instrument je moet toepassen bij welk type ambtenaar, politicus of bestuurder? Tijdens de incompanytraining Politieke Sensitiviteit beantwoorden we deze en nog veel meer andere vragen.

Opzet

Tijdens de training staat de wijze van opereren, denken en reageren van politici en ambtenaren centraal. Het uitgangspunt is daarbij altijd de dagelijkse praktijk. Met een interactief programma nemen we je mee in de wondere wereld van politiek Den Haag. Niet om te observeren, maar om te doorgronden. Je kruipt letterlijk in de huid van een ambtenaar en een politicus en je wordt je daarbij aan de hand van een actueel thema bewust van je eigen rol, maar ook die van de ander. Vervolgens gaan we met elkaar in gesprek over jouw dagelijkse praktijk, waarbij we de invloedcyclus van lobbyen doorlopen.

Op basis van de wensen en vragen van jouw organisatie geeft de Public Affairs Academie de training op maat vorm. De training is zowel incompany beschikbaar als bij de Public Affairs Academie. Het minimum aantal deelnemers voor de training is zes. Neem gerust contact op met de Public Affairs Academie om de mogelijkheden te bespreken via info@paa-vanoortenvanoort.dpipreview.nl of 070-3242765.