Kennisbank

Marielle van Oort in jury Zilveren Vos

De Beroepsvereniging voor Public Affairs (BVPA) heeft een nieuwe vakprijs in het leven geroepen, de Zilveren Vos. Samen met twee wetenschappers zit Marielle van Oort in de jury die de inzendingen gaat beoordelen.

De Zilveren Vos is een vakprijs voor de beste lobby van 2021 van een koepelorganisatie of branchevereniging. Met de Zilveren Vos streeft de BVPA naar erkenning van vakmanschap binnen de Nederlandse public affairs. Tot en met 20 mei kan iedereen de jury van de Zilveren Vos tippen, over een lobby die volgens hen de prijs zou verdienen.

De jury van de Zilveren Vos maakt vervolgens een selectie uit alle inzendingen, waarna er nog drie lobbycases overblijven die genomineerd zijn voor de prijs. Op het BVPA-congres van 2 juni kunnen deelnemers stemmen op de lobbycase van hun voorkeur, waardoor een winnaar gekozen wordt. De prijs wordt ook op het congres uitgereikt.

Naast Marielle van Oort bestaat de jury uit Arco Timmermans (bijzonder hoogleraar Public Affairs aan Universiteit Leiden) en Caspar van den Berg (Hoogleraar Global and Local Governance aan Rijksuniversiteit Groningen).