Kennisbank

Nieuwe podcast! | Wanda de Kanter, Mohammed Mohandis (PvdA) en biografie Van Mierlo

De nieuwe aflevering van de Public Affairs Academie podcast staat online! Hierin word je bijgepraat over de belangrijkste ontwikkelingen in de wereld van belangenbehartiging, lobby, en public affairs.

In deze aflevering kijken we naar de actualiteit met Wanda de Kanter, die lobbyt voor een rookvrije generatie. Ze was jarenlang longarts, maar stopte daar onlangs mee om zich geheel te richten op preventie. Zij vertelt over wat haar opviel in de debatten van afgelopen tijd, hoe preventie rondom roken wordt aangepakt in Nederland en hoe ze kijkt naar de verkiezingen vanuit haar positie.

Verder praten we over het campagnevoeren in coronatijd met Mohammed Mohandis, de nummer 11 op de kandidatenlijst van de PvdA en daarnaast belangenbehartiger voor MBO-Rijnland. Het gaat natuurlijk over hoe corona de hele verkiezingscampagne overschaduwt, wat het lastig maakt om andere onderwerpen te agenderen, maar ook over hoe hij probeert de kiezer toch te bereiken.

Ten slotte hoor je schrijver Hubert Smeets, die een biografie schreef over één van de oprichters en oud-fractievoorzitter van D66, Hans van Mierlo. Smeets kreeg voor de biografie toegang tot de privéarchieven van de oud-minister van Defensie en vertelt in de podcast wat hem daarin opviel.

Beluister de podcast hieronder! Klik hier als je liever via SoundCloud luistert.