Kennisbank

Nieuwe stagiaire aan de slag: Kinha onderzoekt digital public affairs

Sinds begin deze maand is Kinha de Almeida Guimarães aan de slag gegaan bij de Public Affairs Academie en Van Oort & Van Oort als onderzoeksstagiaire. Tijdens haar stage zal Kinha onderzoeken hoe nieuwe technologieën van invloed zijn op public affairs. “De veranderingen in dit vakgebied fascineren mij enorm.”

Bij de Public Affairs Academie en Van Oort & Van Oort doet Kinha als onderdeel van haar stage onderzoek naar digital public affairs. Hoe is het vakgebied veranderd door de opkomst van nieuwe communicatietechnieken? Deze vraag staat centraal in haar onderzoek.

Kinha rondt momenteel haar master History and Philosophy of Science aan de Universiteit Utrecht af met een onderzoek naar ondoorgrondelijke computersystemen. “Ik hoop mijn unieke invalshoek als wetenschapsfilosoof mee te kunnen nemen in dit onderzoek naar public affairs.”

Naast haar studie is Kinha maatschappelijk en politiek actief geweest bij verschillende organisaties. Eerder liep ze stage bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. “Bij de Public Affairs Academie en Van Oort & Van Oort wil ik graag mijn onderzoeksvaardigheden inzetten en tegelijkertijd ervaren hoe het eraan toegaat op een public affairskantoor. Ik heb er zin in!”