Workshops op maat

Aan de slag! Dat is het motto bij onze workshops op maat. Met praktische werkvormen proberen we altijd het maximale uit de bijeenkomst te halen. Bij workshops draait het om halen en brengen. Vaak gaan we met gastsprekers aan de slag met een actuele casus, maar de rode draad is altijd dat de praktijk van jouw organisatie centraal staat. Samen werken we aan jouw issue!


Omgevingsanalyse, stakeholdersmanagement en coalities bouwen

De politiek-maatschappelijke omgeving is de wereld waarin jouw issue zich bevindt. Hoe ga je hier op een goede manier mee om? Regelmatig bieden we workshops en trainingen aan over het managen van de maatschappelijke omgeving en het vormgeven van jouw rol daarin. In onze workshops leer je bijvoorbeeld een omgevingsanalyse te maken of, maak je een volgende slag in stakeholdersmanagent of herken je momenten waarop het verstandig is in coalitie- of alliantieverband op te treden.

Lobbyen op verschillende niveaus

Duurzaamheid, mobiliteit en ruimtelijke ordening. Het zijn enkele voorbeelden van onderwerpen waar niet alleen de centrale overheid, maar ook de Provinciale Staten, gemeenten en zelfs Europa iets van vinden. Voor de belangenbehartiger zorgt dit soms voor een complex web aan belangen en beleidsarena’s waar je je jouw issue kunt agenderen. De Public Affairs Academie biedt op aanvraag bondige workshops aan over de provinciale, lokale of Europese lobby, waarin we aan concreet aan de slag gaan met issues, feiten en trends. 

De beleidscyclus, begrotingen en overheidsfinanciën

Zie je door de cijfermatige bomen het bos even niet meer? De Public Affairs Academie organiseert met veel plezier hands on workshops met over overheidsfinanciën en begrotingen, waarin onze experts je wegwijs maken in de cijfers. Wat we in dit soort workshops bieden? Concrete tips, handige trucs en vooral de tools om zelf aan de slag te gaan. Of  je jezelf nu wilt voorbereiden op Prinsjesdag, inzicht wilt hebben in geldstromen of meer grip wilt krijgen op de Voorjaarsnota: na een workshop van de Public Affairs Academie ben je weer helemaal bij.

Geïnteresseerd in een workshop op maat? Neem contact met ons op!
Toch liever een bestaande workshop volgen? Klik hier voor voor onze actuele agenda!