Kennisbank

Podcast! #17 Alzheimer Nederland bij de informateur, oud-topambtenaar Roel Bekker en expert versus polder

In de Public Affairs Academie Podcast praten we je elke twee weken bij over de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van lobby, belangenbehartiging, en public affairs. 

Deze keer in de Public Affairs Academie Podcast:

  • Nemen we de actualiteit door met Julie Meerveld. Zij is belangenbehartiger bij Alzheimer Nederland, en zat in die rol gisteren aan tafel bij de informateur. We praten met haar over de politieke gebeurtenissen van de afgelopen tijd, en natuurlijk over haar inbreng bij Mariëtte Hamer.
  • We gaan ook verder in onze reeks over het vernieuwen van de verstandhouding tussen de burger en de politiek. Dat doen we met oud-topambtenaar Roel Bekker. Hij werkte lange tijd in Den Haag op verschillende ministeries, en leidde onder meer de vernieuwing van de Rijksdienst onder het vierde kabinet Balkenende.
  • Als laatste is Erwin Dekker van de Erasmus Universiteit te gast. Met hem praten we over de positie van wetenschappelijke experts en hun invloed op beleid. Deze ochtend stond hij in de Volkskrant, met een opinieartikel over dat onderwerp, in de Public Affairs Academie Podcast ligt hij het één en ander toe!

Je kunt de podcast beluisteren via Spotify. Liever op Apple Podcasts luisteren? Klik op de button hieronder!

Listen on Apple Podcasts