Kennisbank

Public Affairs Academie presenteert nieuwe publicatie over digital public affairs

Met veel enthousiasme lanceren we vandaag weer een nieuwe publicatie. Nu door de coronacrisis digitaal werken een grote vlucht heeft genomen, komt de publicatie van Digital public affairs: belangenbehartiging in de 21ste eeuw wellicht op een actueler moment dan ooit. Het afgelopen halfjaar heeft onze stagiaire Kinha de Almeida Guimarães onderzoek gedaan naar de kansen die digital public affairs biedt voor public affairsprofessionals. Samen met Aron Woonink, programmacoördinator van de Public Affairs Academie, heeft zij deze verkenning én verdieping verwerkt in een digitale publicatie. Vanaf vandaag kun je de publicatie downloaden op onze website.

De wereld om ons heen digitaliseert in rap tempo. Wat is de impact hiervan op het public affairsvak? Deze vraag staat centraal in de publicatie. Aan de hand van literatuur en een aantal interessante casussen, waarvoor we betrokkenen hebben geïnterviewd, gaan we in op allerlei ontwikkelingen en innovaties binnen het public affairsdomein. Hierbij komen onder andere digitale samenwerkingsverbanden, microtargeting en digitale campagnes aan bod.

En wat blijkt? Digital public affairs staat nog in de kinderschoenen. Voor de meeste PA-professionals lijkt het nog geen tweede natuur te zijn om de kracht van data, online samenwerking of microtargeting te benutten. Toch worden er stappen gezet. Digitale monitoringstools zijn in opkomst, online coalities komen van de grond en campagnes worden steeds vaker (uitsluitend) digitaal gevoerd. En nog belangrijker: het vakgebied blijft zich ontwikkelen.

We gaan in deze publicatie ook in op de vaardigheden die een public affairsprofessional in de 21ste eeuw nodig heeft. Ten slotte schetsen we een toekomstperspectief en introduceren we het digitale public affairswiel; een leidraad om je digitale public affairsactiviteiten mee vorm te geven.

De publicatie kost €7,50 en is te downloaden via het onderstaande formulier. Vragen, opmerkingen of tips? Mail gerust naar Aron Woonink via aron@paa-vanoortenvanoort.dpipreview.nl.

[contact-form-7 id=”3711″ title=”Bestelformulier Digital public affairs”]