Events

Naast onze trainingen en coachingstrajecten vinden we het leuk om ook wat breder te kijken naar public affairs. Dat doen we graag met laagdrempelige, aansprekende events. We laten je hieronder graag kennis maken met de events die we organiseren.

Komende events            Events die zijn geweest

Boekbesprekingen
Bij de Public Affairs Academie volgen we de actualiteit en schrijven we over boeken op het gebied van politiek, public affairs en belangenbehartiging. Soms zijn de boeken zo interessant dat alleen een recensie niet genoeg is. Daarom organiseren we ook boekbesprekingen waarbij de auteur over zijn of haar boek komt vertellen en vragen van deelnemers kan beantwoorden.

Nacht van de Lobbyist
Op donderdagavond 21 november 2019 organiseerden de Public Affairs Academie en Universiteit Leiden de eerste Nacht van de Lobbyist, waarin we ons samen met belangenbehartigers, beleidsmakers, wetenschappers, studenten en andere geïnteresseerden onderdompelden in de wereld van de lobby. Op 19 november 2020 zal er een nieuwe editie van de Nacht van de Lobbyist worden georganiseerd!

Themabijeenkomsten
Wat is de rol van wetenschap in de politiek? Wat is de impact van de nieuwe verdeling zetels in de Eerste Kamer? Hoe kun je data gebruiken bij campagnes voor draagvlak? Allemaal zeer relevante, interessante en belangrijke vragen! Dit soort onderwerpen staan centraal tijdens onze themabijeenkomsten, waarin er veel ruimte is voor vragen en inbreng vanuit het publiek.

Studenten
Wij zijn enthousiast over ons vak en dat brengen we graag over. Een aantal keer per jaar organiseren we daarom een kennismakingsvent voor studenten, waarin we laten zien hoe een dag van een lobbyist eruit ziet en wat ons werk inhoudt. Op die manier kunnen studenten ervaren of dit vak misschien iets voor hen is.