White paper | Digital Public Affairs

Door de opkomst van het internet, sociale media en data-analyse is onze samenleving onmiskenbaar veranderd. Maar in hoeverre geldt dat ook voor de public affairs-wereld? Welke veranderingen zien we in activiteiten als politieke monitoring, stakeholdermanagement en campagnevoeren? En nog belangrijker: wat kun je hier als belangenbehartiger zélf mee?

Digitale public affairs is een breed en veelomvattend begrip. Het refereert naar het gebruikmaken van digitale middelen en tactieken voor belangenbehartiging. Het gebruik van monitoring, visuele storytelling, de inzet van data-analyses, digitale campagnes, online petities, microtargeting, en online interactie met de achterban; het zijn slechts enkele voorbeelden.

Tools van digital public affairs

Digitale public affairs is een brede verzamelnaam voor alle vormen van digitale technologieën die kunnen worden toegepast op bijna alle aspecten van het public affairs-werkveld. De tools die gebruikt worden in digitale public affairs zijn wezenlijk anders dan traditionele tools, en daardoor verandert ook de aard van lobbyactiviteiten.

Whitepaper digital public affairs

In het whitepaper lees je meer over digital public affairs. Als je je gegevens hieronder achterlaat ontvang je het paper gratis in je mail.

[contact-form-7 id=”5786″ title=”Responsief aanmeldformulier | White paper Digital Public Affairs”]